Wolken Schilderen

Wolken Schilderen
wolkenschilderen

Ontdek hoe eenvoudig het is om wolkenschilderen met acrylverf te schilderen. Ontvang nog veel meer acrylschilder tips wanneer je gratis op de email lijst inschrijft.
Om een blauwe lucht met wolken te schilderen meng je Pruissisch blauw (paarsachtig) en phthaloblauw (groenachtig) om een neutraal soort blauw te krijgen. Phthaloblauw is verschrikkelijk sterk en overheersend, gebruik er zo min mogelijk van en pas op voor dat akelige reisgidsenblauw (tenzij je dat juist mooi vindt). Pthalogroen is overbodig: het is een agressieve kleur die je zonodig kunt mengen van phthaloblauw en geel. Over het algemeen is het goed om de kleuren niet te fel en te donker te maken. Meng er veel wit doorheen en bedenk dat acrylverf vaak iets donkerder opdroogt. Later kun je sommige delen altijd nog donkerder maken.

Wanneer je de complementaire kleuren mengt met elkaar bekom je een donkere kleur. Voeg je er het andere hoofdkleur toe dan bekom je een bruin-grijs. Meng dit kleur met wat wit en zo bekom je een wolkkleur.

Acryl Schilderen van Wolken

Donkere wolkkleuren:
Voorbeeld: rood en groen =  donker bruin (+ andere hoofdkleur en wit)
Voorbeeld: blauw en oranje = donker bruin (+ andere hoofdkleur en wit)
Voorbeeld: Geel en paars = donker bruin (+ andere hoofdkleur en wit)

Voor blauwen in de wolken schilderen kan je blauwtinten maken:
Voorbeeld: Blauw + gemaakte grijzen = blauwgrijs
Voorbeeld: Blauw + gelen = turkoois en groenen
Voorbeeld: Blauw + roden = bruinachtig blauw

Blauwtonen:
Voorbeeld: Blauw + wit = grijsachtig blauw
Voorbeeld: Blauw + zwart = donker grijs blauw (niet zoveel gebruiken)

Wolken schilderen tip:
Wanneer je begint met gemengde kleuren en je gaat de volgende dag of een paar dagen later verder met schilderen. Droogt de verf op. De verf die je op je pallet gedaan hebt doe die in kleine potjes en bewaar deze voor de dag dat je verder gaat met schilderen. Hierdoor zal geen kleur verschil ontstaan wanneer je verder gaat met wolken schilderen.

Bekijk hier de korte video over wolken schilderen.
YouTube Preview Image

Download Voor Meer Tips Mijn Ebook Hier>>

Pin It

One Response to “Wolken Schilderen”

  1. Annie van Es says:

    Hartelijk bedankt voor dit filmpje. Ik schilder voor mijn werk, maar ik ben nu ook bezig met een cursus schilderen met olieverf en acryl. Ik had nu de opdracht om wolken te schilderen Dan is het fijn om op internet filmpjes te ontdekken, die me meer geheimen van de schilderkunst, hoe ik opdrachten kan uitvoeren, kan bekijken. Ik heb een grote interesse om me deze kunst eigen te maken. Hartelijk bedankt, dat deze filmpjes er dus zijn. Vriendelijke groet, Annie.

Leave a Reply

Subscribe in a reader